" Het klinkt alsof deze site met supplementen te maken heeft. Maar die wil ik juist niet gebruiken. "

Het doel van deze site is kennis en handvatten te bieden om met dagelijkse voeding voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Dus je zit helemaal goed hier!

" Waar komt de data vandaan die Foodwizer gebruikt? "

Op onze bronnenpagina zijn de bronnen van de data vermeld. Een deel van de data van de voedingswaarden zijn afkomstig van de Amerikaanse "Department of Agriculture" (USDA). Deze gegevens zijn vrij beschikbaar. Voor meer informatie hierover zie ook de veelgestelde vragen pagina van de USDA . Een ander deel van de data van de voedingswaarden zijn afkomstig van het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO). Voor meer informatie hierover zie ook de NEVO website.

" Hoe zijn de porties opgebouwd van de voeding die weergegeven worden? "

De data van de voedingswaarden zijn afkomstig van de Amerikaanse "Department of Agriculture" (USDA). In deze database worden alle hoeveelheden zijn voeding in gemiddelde eetbare porties geregistreerd. Bijvoorbeeld 1 snee brood, of 1 kom Mozzarella in blokjes. Soms kunnen dit best grote porties zijn, zoals in het geval van 1 ananas. Over het algemeen zijn dit behapbare porties.

Hoe zijn de te selecteren nutriënt ranges gekozen?

Voor de nutriënten waar een ADH voor is vastgesteld in Nederland, zijn de te selecteren ranges zo gekozen dat ze rekening houden met de ADH ranges voor de diverse doelgroepen.

" Wat doen jullie met data van gebruikers? "

Wij gebruiker data van gebruikers om de getoonde resultaten in Foodwizer te verbeteren. Wij gaan géén data van gebruikers verkopen aan derde partijen.

Heb je nog een andere vraag? Neem contact met ons op.